Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Hasiči z Chrastavce oslavují úspěšnou sezónu.

Hasiči z Chrastavce oslavují úspěšnou sezónu.



 

Tým hasičů z Chrastavce se již několikátou sezónu zaměřuje na závody v požárních útocích a boje s konkurencí svádí jak v Okresní lize Svitavska, tak na závodech zařazených do Velké ceny Blanenska.

Ani letos tomu nebylo jinak. Chrastavečtí muži se ve VC Blanenska zúčastnili všech dvanácti soutěží a v celkovém hodnocení obsadili 5. příčku.

Jejich hlavním cílem však bylo bojovat o příčky nejvyšší v Okresní lize Svitavska. Seriál závodů Svitavské ligy měl pro letošek na programu 11. soutěží. Muži z Chrastavce dokázali bodovat na všech soutěžích, 6 krát se postavili na stupně vítězů a i přes fakt, že žádnou soutěž nevyhráli, jim po vyrovnaných výkonech náleží 1. místo v celkovém hodnocení ligy.

Pro vítěze Okresních lig v mužské, ženské a žákovských kategoriích pořádá hejtman Pardubického kraje soutěž nazvanou ,,Superpohár hejtmana Pardubického kraje“. Tato soutěž se letos konala v Letohradě – Orlici a okres Svitavy zastupovali týmy mladších žáků ze Sádku, starších žáků z Pomezí, žen z Bohuňova a mužů z Chrastavce. Soutěž můžeme ohodnotit jako velmi úspěšnou. Žákovské kategorie ovládlo Pomezí se Sádkem, v mužích vyhrál Chrastavec a ženy z Bohuňova obsadily druhou příčku.

Vyhlášení celkových výsledků Okresní ligy se letos bude konat ve Svitavách na Fabrice v pátek 14. listopadu.

Obecní úřad děkuje všem hasičům za reprezentaci obce Chrastavec v požárním sportu, za jejich skvělé umístění a přeje jim mnoho dalších úspěchů v příštích sezónách.